Voeding

Elke lichaamscel is een universum, een kleine fabriek die dagelijks de juiste bouwstoffen nodig heeft om optimaal te functioneren. De juiste bouwstoffen zijn voldoende vitamine, minerale en eiwitten, vetten en koolhydraten van de goede kwaliteit. 

Onze voeding is in de laatste 100 jaren enorm veranderd maar onze genen zijn nog hetzelfde. Het aandeel van ultrabewerkt voedsel (bestaat uit 4 of meer ingrediënten) in de supermarkt is inmiddels 70%. Het heeft een lage voedingswaarde maar een hoge suiker-, vet- en zoutgehalte

Als je de mismatch tussen onze genen en onze leefomgeving begrijpt kun je makkelijker de goede keuzes maken, namelijk minder eetmomenten van een uitstekende kwaliteit.

Om een ongezond voedingspatroon los te laten heb je kennis nodig maar ook een smakelijk, gemakkelijk en gezond alternatief. Je kunt iets eenvoudiger loslaten als je er iets leuks, in in dit geval lekkers, voor terug krijgt. In mijn workshop 

Voeding en gezondheid

Je bent wat je eet & en hoe alles met elkaar verbonden is.

Wat jij de hele dag door eet zorgt voor de groei van specifieke darmbacteriën en dat kan 2 kanten op gaan.

Dit bevordert de aanmaak van de "geluksstofjes" zoals serotonine en dopamine en zorgt direct en indirect voor een beter gezondheid! Ze helpen namelijk om goede voedingskeuzes te maken en zorgen ervoor dat je zin hebt om te bewegen.

Verlaagd de diversiteit van van het microbioom, dit zet onder andere laaggradige ontsteking in werking.

Dit zorgt ervoor dat je immuunsysteem  overbelast raakt en verhoogt de kans op  alle welvaartsziektes.